STIHL ADVANCE ProCOM gehoorbeschermer met communicatie

Communicatie tussen collega’s is bijzonder belangrijk voor de veiligheid in de bosbouw en boomverzorging. Tegelijkertijd is gehoorbescherming essentieel voor gebruikers van benzinemachines. STIHL brengt nu de ADVANCE ProCOM op de markt: een slimme gehoorbeschermer die beide eisen verenigt.

Dankzij het geïntegreerde conferentiesysteem van STIHL ADVANCE ProCOM, kunnen er tot zestien headsets direct met elkaar verbonden worden. Dit maakt duplexcommunicatie op conferentieniveau mogelijk. Communiceren tussen twee toestellen kan tot 600 meter afstand van elkaar. Elke headset fungeert bovendien als een versterker binnen het conferentiesysteem, wat het totale bereik vergroot. Daarnaast blijft aangename communicatie mogelijk met STIHL ADVANCE ProCOM, zelfs in lawaaierige omgevingen. De gebruiker wordt namelijk beschermd tegen motorgeluiden door de hoge dempingswaarde (SNR 31) en de actieve ruisonderdrukking.

Tal van extra functies en voordelen

De STIHL ADVANCE ProCOM biedt heel wat voordelen. Via Bluetooth kunnen ook walkietalkies geïntegreerd worden in de communicatie en smartphones kunnen gekoppeld worden aan de headset. Gebruikers kunnen dan rechtstreeks via de gehoorbeschermer telefoongesprekken voeren of muziek streamen. Een geïntegreerde radio zorgt bovendien voor entertainment, mits de specifieke werksituatie dit toelaat. Maar dat is nog niet alles! De lithium-ionaccu zorgt voor een lange gebruiksduur. En aangezien de oorkappen en de accu bestand zijn tegen regen, houden zelfs extreme regendagen het gebruik ervan niet tegen. De STIHL ADVANCE ProCOM is verkrijgbaar als gehoorbeschermingsbeugel, maar deze kan ook achteraf geïnstalleerd worden op helmsets.

Veilige en comfortabele communicatie

De nieuwe gehoorbeschermingsoplossing STIHL ADVANCE ProCOM beschikt over een conferentiesysteem dat een directe duplexverbinding van maximaal zestien headsets mogelijk maakt. Dit betekent dat gebruikers tegelijk kunnen praten en horen zonder extra apparaten. Zo kunnen ze veilig en comfortabel met elkaar communiceren, zelfs in lawaaierige omgevingen. Het bereik tussen twee toestellen kan tot 600 meter bedragen. Tegelijkertijd fungeert elke headset als een versterker binnen het conferentiesysteem. Hierdoor neemt het totale bereik met maximaal 600 meter per headset toe. Een bereiksignaal zorgt ervoor dat een gebruiker tijdig wordt gewaarschuwd als zijn headset de verbinding met de andere deelnemers dreigt te verliezen. Indien gewenst kan je ook walkietalkies in het systeem integreren via Bluetooth. Ook de eigen smartphone van de gebruiker kan via de Bluetooth-interface met de STIHL ADVANCE ProCOM verbonden worden. Zo kan de gebruiker bijvoorbeeld telefoneren of muziek streamen zonder zijn smartphone in de hand te moeten nemen.

Intelligente bescherming tegen lawaai

Dankzij zijn hoge dempingswaarde (SNR 31) beschermt de STIHL ADVANCE ProCOM op betrouwbare wijze tegen het motorgeluid van benzinemachines. Bovendien zijn de oorkappen uitgerust met actieve ruisonderdrukking. Je kan dus gesprekken voeren zelfs wanneer je met de kettingzaag werkt. Omgekeerd kan de gebruiker dankzij de omgevingsgeluidfunctie waarschuwingen horen zonder de gehoorbeschermer af te nemen. Bovendien heeft de headset een ingebouwde radio. De intelligente audiofunctie zorgt ervoor dat binnenkomende radioberichten prioriteit krijgen en door de gebruiker worden gehoord. De stroomvoorziening wordt verzorgd door een lithium-ionaccu, met bedrijfstijden tot zeventien uur. De nieuwe gehoorbeschermer van STIHL is bovendien uitgerust met een automatische uitschakelfunctie. Die zorgt ervoor dat je accu’s voortaan nooit meer leeglopen door ze te vergeten uitschakelen.

Intuïtieve bediening

De STIHL ADVANCE ProCOM-oorkappen zijn uitgerust met ergonomische knoppen die goed op gevoel van elkaar te onderscheiden zijn. Daarnaast kunnen ze ook met handschoenen betrouwbaar bediend worden. De bediening is eenvoudig en intuïtief, ook in moeilijke omstandigheden. En omdat de oorkappen, de elektronica en de accu beschermd zijn tegen vocht, kan je ze ook in de regen gebruiken. Met de STIHL ProCOM bedieningsapp kunnen gebruikers de instellingen van de headset indien nodig ook via de smartphone aanpassen aan hun persoonlijke voorkeur.

Deel dit bericht