Knap knipwerk Scherp vakmanschap: WOLF-Garten introduceert vier nieuwe handmatige heggenscharen

Hygiënische anti-kleeflaag, extra veilige grip en krachtige geïntegreerde takkensnijder

Ze dienen als natuurlijke aanblik en bescherming tegen de wind, een scheidingselement tussen tuinen of als borderbeplanting voor meer privacy – hagen zijn een belangrijk onderdeel van de tuininrichting en vragen de juiste zorg. WOLF-Garten introduceert dit voorjaar vier nieuwe modellen: de HS-WP, HS-CP en HS-WW zijn dankzij verschillende meslengtes van 17-21 cm zowel geschikt voor grotere als kleinere heggen. De HS-BW met zijn wendbare korte messen is ideaal voor het onderhouden van kleinere vormstruiken.

Regelmatig snoeien zorgt ervoor dat de planten op lange termijn gezond en krachtig groeien en stimuleert de verbreding van de takken met nieuwe scheuten. Drie van de nieuwe modellen (HS-WP, HS-CP en HS-WW) hebben ook een geïntegreerde takkensnijder voor extra kracht: praktisch als er een wat dikkere tak uit de heg verwijderd moet worden.

Hoogwaardige messen – voor maximale precisie en duurzaamheid

Alle nieuwe modellen hebben een individueel instelbare messpanning en bieden de beste snoeiresultaten: de gebogen, dubbel geslepen messen maken nauwkeurige, zuivere sneden die snel genezen en plantvriendelijk zijn. Een gegolfd mes zorgt ervoor dat een tak niet uit het mes kan glijden. Dankzij de speciale anti-kleeflaag blijft plantensap niet aan de messen kleven, waardoor het risico op overdracht van ziekten wordt beperkt.

Ergonomische handgreep – voor veiligheid en werkcomfort

De stelen van de nieuwe heggenscharen zijn van hout of tweecomponenten: de houten grepen van de HS-WW en HS-BW zijn afkomstig van duurzaam gecertificeerde houtteelt, de tweecomponentenstelen van de HS-WP en HS-CP zijn gemaakt van aluminium en kunststof. Alle handgrepen zijn antislip en maken dus altijd veilig werken mogelijk, zelfs in vochtige omstandigheden. De ergonomische vorm voorkomt de vorming van drukplekken en blaren. Voor extra werkcomfort hebben alle modellen schokabsorberende bumpers die de gewrichten ontlasten.

Deel dit bericht