5, 6 en 7 oktober: 32e editie boomkwekerijvakbeurs GrootGroenPlus

Voor wie op welke manier dan ook werkt in groenvoorziening, is de internationale vakbeurs GrootGroenPlus in Zundert een absolute must. Dat geldt voor vertegenwoordigers van overheden, instellingen, woningcorporaties en projectontwikkelaars bijvoorbeeld, maar zeker ook voor tuincentra en hoveniersbedrijven. GrootGroenPlus is dé plek om nieuwe inzichten te krijgen, je blik te verbreden en bekenden uit de branche te ontmoeten. Hoewel de vakbeurs hoog staat aangeschreven in de wereld van het groen, is de gastvrijheid groot. Je bent welkom met stropdas of in werkkleding. De entree voor vakbezoekers is gratis.

Tekst: Marie-Christine Koestal

GrootGroenPlus biedt de bezoeker een breed scala aan internationale deelnemers: zo’n 175 boomkwekerijen en een 50-tal toeleveranciers/non-profitorganisaties. Ook het bezoek is internationaal, afkomstig uit zeker 22 Europese landen.

De standhouders vertegenwoordigen de volgende productgroepen: Bos- en haagplantsoen, Sierteelt en -coniferen, Laan-, bos- en parkbomen, Visueel aantrekkelijke planten, Rozen en onderstammen, Fruitgewassen, Toeleveranciers, Techniek, Overheid en Onderwijs. Binnen elke productgroep zijn er belangrijke ontwikkelingen te zien.

Het beursthema is dit jaar ‘Gegrond’. In de letterlijke zin wordt ingegaan op het belang van goede grond als bron voor groei en de daaraan gelieerde thema’s als vergroening en klimaatvraagstukken. Figuurlijk wordt gekeken naar de sector die vanuit een stevige fundering werkt. De organisatie vraagt deelnemers op dit thema in te spelen. Voor wie dat het beste doet, is er een prijs. Nieuw is de invoering van de Green Grand Prix. Dat is een nieuwe manier van aandacht voor eerder gekeurde groenproducten die bij hun introductie misschien nog geen optimale kweekprestatie hadden, maar uiteindelijk echt de moeite waard blijken.

En verder? Lekker rondstruinen, elkaar ontmoeten, zien wat het najaar allemaal biedt om te planten, zodat het voorjaar prachtig van start kan gaan.

GrootGroenPlus: dagelijks open van 9.00 – 18.00 uur. Toegang gratis. Aanmelden via: https://grootgroenplus.nl/tickets/nl.

Deel dit bericht