Buitengewoon sterke seizoenstart GROEN-Direkt

Handelsplatform voor tuinplanten GROEN-Direkt schrijft bij de start van het voorjaar een dikke plus. Al in de vroege uren van de Voorjaarsbeurs op 6 en 7 februari jl. verdrongen klanten zich tussen de meer dan 5000 monsterpartijen. Via de digitale bestel-app werd lustig gekocht door tuincentra en groothandelaren uit heel Europa.

Meer bezoekende klanten

Hoewel het gigantische aanbod ook via de webshop te bestellen was, koos meer dan 80% van de klanten voor een fysiek beurs bezoek, een duidelijke stijging ten opzichte van 2023. Het zelf zien, voelen en vergelijken blijft een belangrijke meerwaarde voor hen. De combinatie met de 180+ standhouders van PLANTARIUM|GROEN-Direkt onder één dak trekt een breed publiek van tuinplanten inkopers, tuincentrum eigenaren, handelaren, exporteurs en branchegenoten.

Omzetstijging 11%

Rond het middaguur van de eerste dag werd al duidelijk dat inkopers vertrouwen hebben in het komende voorjaar. Waar vorig jaar de start wat voorzichtig was, lieten de cijfers nu een veel positiever beeld zien. De verkoopresultaten bleven ook dag twee, ondanks een rustigere aanloop, onverminderd goed.  GROEN-Direkt sloot de beurs af met een omzetstijging van ruim 11%.

Over GROEN-Direkt
GROEN-Direkt brengt als grootste groene marktplaats van Europa al meer dan 25 jaar vraag en aanbod van tuinplanten bij elkaar. Door de combinatie van 30 monsterbeurzen per jaar én een webshop met actuele monsterfoto’s kan bij GROEN-Direkt het hele jaar door een zeer breed en actueel assortiment tuinplanten worden ingekocht. Hiervoor werkt GROEN-Direkt nauw samen met 500 gespecialiseerde kwekers in de Boskoopse regio, maar ook ver daarbuiten. Sinds 2022 maakt GROEN-Direkt onderdeel uit van Green Retail Events, de beursorganisator van de PLANTARIUM|GROEN-Direkt beurs op 6 en 7 februari 2024.

Meer informatie over GROEN-Direkt, de monsterbeurzen of webshop? Ga naar www.groen-direkt.nl of bel met +31 (0)172 21 15 76.

Deel dit bericht