Volgeboekte Dibevo-vakbeurs verwacht ook dit jaar weer 4.000 bezoekers

Op 8 en 9 oktober 2023 vindt weer de tweejaarlijkse Dibevo-Vakbeurs plaats in Rijswijk. Deze belangrijkste én gezelligste vakbeurs voor huisdierprofessionals in Nederland draait om product-presentaties, netwerken, ideeën opdoen, producten inkopen, en ervaringen en inzichten delen.

Het zal je niet ontgaan zijn dat de huisdierenbranche een groeimarkt is. Mede dankzij corona is het houden van huisdieren populairder dan ooit, en dat geldt vooral voor hond en kat. Logisch dus dat er werk aan de winkel is voor de branche die al die huisdierbezitters van voer en benodigdheden moet voorzien. En dat is precies de reden dat de Dibevo-Vakbeurs dit jaar al maanden van tevoren was volgeboekt. “Ruim een kwart van de exposanten bestaat uit nieuwkomers, en dat is een goed teken”, vertelt Janny Freriks, manager projecten en verenigingsbureau bij Dibevo. “Je merkt aan alles dat er verandering in de lucht zit. De consument van nu is kritisch op prijs, kwaliteit en dierenwelzijn en dat dwingt ondernemers in de keten om opnieuw na te denken over bijvoorbeeld marketing, assortiment, winkelinrichting, digitalisering en klantgerichtheid. Daar speelt deze beurs op in. De Dibevo-Vakbeurs is dan ook dé plek om ervaringen en ideeën op te doen, en is juist daarom zo belangrijk.” “Ondernemers komen vaak tijd tekort op onze beurs”, vervolgt Janny. “En dat is ook de reden dat we net als bij de vorige editie een fullservice-concept aanbieden waarin alle eten en drinken, maar ook parkeren is inbegrepen in de ticketprijs. Geen enkele andere huisdierenvakbeurs in Europa levert zo’n concept en ja, daar zijn we stiekem best trots op. Mede daardoor verwachten we ook dit jaar dat 4.000 huisdierprofessionals de beurs bezoeken.”


Bikvangers
Een nieuw element op de Dibevo-Vakbeurs is ‘BLIKVANGERS’, een nagelnieuwe presentatie met veelbelovende producten van exposanten die uitgestald staan in een groot cirkelvormig paviljoen. Bezoekers kunnen tijdens de beursdagen stemmen op wat zij het beste product vinden. De tien producten met de meeste stemmen worden vervolgens door een deskundige jury beoordeeld op de factoren innovatie, dierenwelzijn en duurzaamheid. Zij selecteren uiteindelijk het product dat het beste voldoet aan deze voorwaarden en welke exposant naar huis gaat met de ‘Best of show-award’. Ook nieuw is de ‘Dibevo-Vakbeurs-app’ met informatie over exposanten, beursaanbiedingen en een ‘zoomable’ plattegrond. Ook kunnen bezoekers thuis al een lijst samenstellen van te bezoeken exposanten, daar afspraken mee maken en chatten.

Openingstijden
Zondag 8 oktober: 9.00 – 18.00 uur
Maandag 9 oktober: 9.00 – 18.00 uur

De Broodfabriek, Volmerlaan 12, 2288
GD Rijswijk.

Actuele informatie over de Dibevo-Vakbeurs staat op de vakbeurswebsite:
dibevovakbeurs.nl

Deel dit bericht