Voorjaarseditie PLANTARIUM|GROEN-Direkt met volle beursvloer in de startblokken

Volgende week dinsdag 6 februari gaat de tweede Voorjaarseditie van PLANTARIUM|GROEN-Direkt van start. Met een volle beursvloer, die bijna uit haar voegen barst, staat de professionele tuinplanteninkoper een compleet aanbod van direct beschikbaar buitengroen te wachten. Daarnaast is er op de Green Future Hub aandacht voor veenarm / low-peat en zijn er 12 nominaties voor de Green Retail Award – Bezoekersfavoriet.

De Voorjaarseditie van PLANTARIUM|GROEN-Direkt vindt plaats op 6 en 7 februari 2024 en is hét ontmoetingsmoment voor groene vakgenoten en leveranciers. Marjolein Wieckardt: “De beursvloer is compleet uitverkocht en gelukkig hebben we iedereen een plek op de beurs kunnen geven. Met meer dan 180 exposanten, nieuwigheden en de ruim 5000 monsterpartijen en het mediterraan aanbod van GROEN-Direkt hebben we de bezoeker weer heel veel te bieden.”

Aandacht voor veenarm op de Green Future Hub
Op de Green Future Hub kunnen kwekers, groothandel en retail informatie vinden over boomkwekerijproducten, het telen ervan in veenarm of veenvrij substraat en de impact daarvan op de handel. Acht exposanten die al ervaring met deze teelt hebben, zetten een mooie presentatie van producten neer. Daarnaast delen Anthos, LTO en Delphy hun kennis over de regelgeving, zowel nationaal als internationaal, en worden de mogelijkheden van het kweken in veenarme mengsels toegelicht. Van 12:30 tot 13:30 uur is er een inloop vragensessie en gaan de specialisten met elkaar en met het publiek in gesprek. Hortipoint test de kennis van exposanten en bezoekers.

Bezoekersfavoriet – Green Retail Award
Tijdens de voorjaarseditie is er uiteraard ook aandacht voor nieuwigheden. Voor de keuring Bezoekersfavoriet van de Green Retail Awards zijn twaalf nominaties:
Camellia ‘Beauty Blush’, Camellia ‘Winter Perfume Pink’ en Camellia ‘Winter Perfume Pearl’, Cordyline australis ‘Lime Passion’, Eucalyptus websteriana ‘Botanic Hearts’, Fagus sylvatica ‘Icefire’, Fargesia ‘Moontears’® Boobux, Hydrangea serrata Euphoria® ‘Pink’, Prostanthera ‘Rosette’®, The Living Garden Flowermix, Thuja plicata Aldrich Mountain, Viburnum Magical Spring Glory en Winter Angel Helleborus Frostkiss Magico. De beschrijvingen van de inzendingen staan op de nieuwighedenpagina op de website. De deelnemende producten aan deze keuring worden op de beurs direct bij de entree gepresenteerd. Tijdens de beursdagen kunnen de bezoekers hun stem uitbrengen op het product dat in hun ogen het beste nieuwe product is. De bekendmaking van de uiteindelijke Bezoekersfavoriet is op woensdag 7 februari om 15:00 uur.

Over PLANTARIUM|GROEN-Direkt
De Voorjaarseditie van PLANTARIUM|GROEN-Direkt, the Green Retail Fair vindt plaats op 6 en 7 februari 2024. Met meer dan 180 exposanten en de 5000 monsterlagen op de GROEN-Direkt Voorjaarsbeurs, is de beurs dé aftrap van het nieuwe tuinplantenseizoen. Bij iedere groenprofessional mag deze beurs niet in de agenda ontbreken!
De beurs is geopend van 7 tot 17 uur (op woensdag tot 16 uur). Kijk voor meer informatie en registratie van je bezoek op de website plantariumgroendirekt.nl.

Meer weten over het bedrijf

Deel dit bericht